Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη δημιουργία eshop

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη δημιουργία eshop

Ολα οσα πρεπει να ξερετε για τη δημιουργια eshop

Ολα οσα πρεπει να ξερετε για τη δημιουργια eshopΗ δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος είναι η πιο συχνή μέθοδος που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι επαγγελματίες, είτε έχουν ήδη ένα φυσικό κατάστημα είτε όχι, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να αυξήσουν με αυτόν τον τρόπο τις πωλήσεις τους.

Πριν αναθέσετε τη δημιουργία του eshop σας σε κάποιον επαγγελματία, θα σας έρθουν στο μυαλό διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του eshop που θα σας δυσκολέψουν να πάρετε γρήγορα αποφάσεις. Μερικές ερωτήσεις είναι οι εξής:

  • Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το PayPal; Ποιες άλλες επιλογές υπάρχουν;
  • Πώς πρέπει να υπολογίσετε τις τιμές των προϊόντων μας;
  • Πώς θα βρείτε νέους πελάτες; Πώς θα διαφημίσετε το eshop σας;
  • Πώς θα αποφασίσετε ποιο domain name είναι κατάλληλο για την επιχείρησή σας;
  • Τι σχεδιασμό θα πρέπει να έχει το eshop σας; Τι χρώματα; Ποιο λογότυπο ταιριάζει στην επιχείρησή σας;

Η λίστα με τέτοιου είδους ερωτήσεις μπορεί να αυξάνετε συνεχώς καθώς σκέφτεστε τη δημιουργία του eshop σας. Μην αφήνετε όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες να σας αποτρέψουν από τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος για την επιχείρησή σας. Ποτέ δεν θα έχετε όλες τις απαντήσεις – γι’ αυτό απλά ξεκινήστε τώρα.

Η στρατηγική σας, τα προϊόντα, τα πάντα, θα αλλάζουν και θα εξελίσσονται, καθώς λειτουργείτε το eshop σας, γιατί μπορείτε να συλλέξετε σχόλια από τους αγοραστές σας, να δοκιμάσετε πράγματα και να μάθετε τι λειτουργεί σωστά για εσάς και τι όχι.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Απευθύνεστε σε περισσότερους πελάτες

Μπορείτε να ξοδεύετε ήδη ένα μέρος των εσόδων της επιχείρησής σας για την προσέλκυση νέων πελατών, όπως η τοποθέτηση διαφημίσεων σε τοπικές εφημερίδες ή την αγορά σποτ στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση στην περιοχή σας. Ένα πλεονέκτημα του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι ότι μπορείτε να φτάσετε σε περισσότερους πελάτες από όσους θα μπορούσαν ποτέ να περάσουν απλά μπροστά από τη βιτρίνα του καταστήματός σας. Μπορείτε σίγουρα να συνεχίσετε να εμπορεύεστε με την τοπική βάση πελατών σας, σε απευθείας σύνδεση όμως έχετε την επιλογή να μπορέσετε να επιβραβεύσετε τους φανς του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας που είναι μίλια – ή ακόμα και ηπείρους – μακριά. Το “τίμημα” του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι μικρό, όπως τα ποσοστά ναυτιλίας, οι φόροι εξωτερικού και η αναμονή του πελάτη από την παραγγελία μέχρι την παραλαβή του προϊόντος του.

Διαχειριστείτε τη ζήτηση και το απόθεμα των προϊόντων σας

Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι εικονικό. Σε ένα πραγματικό κατάστημα, οι πελάτες θα περιμένουν να βρουν αυτό που θέλουν να αγοράσουν εκείνη τη στιγμή, ενώ σε ένα eshop μια περίοδος αναμονής είναι αναμενόμενη. Δε χρειάζεται να ρισκάρετε να παραγγείλετε μεγάλες ποσότητας από ένα προϊόν για να έχετε απόθεμα σε περίπτωση που υπάρχει αυξημένη ζήτηση. Αντιθέτως, οι πελάτες σας μπορούν να αγοράζουν βλέποντας απλά μια φωτογραφία από το προϊόν και εσείς απλά να ελέγχετε τις παραγγελίες. Το eshop σας θα είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να σας ειδοποιεί όταν ένα προϊόν εξαντλείτε. Είτε κατασκευάζετε μόνοι σας τα προϊόντα σας, είτε τα αγοράζετε από κάποιον προμηθευτή, έχετε τη δυνατότητα να παρατηρείτε τη ζήτηση επειδή θα ξέρετε ακριβώς πόση είναι.

Μειώστε το κόστος λειτουργίας του καταστήματος σας

Εάν δημιουργήσετε ένα φυσικό κατάστημα, θα έχετε κόστος όπως ενοίκιο, ασφάλεια, λογαριασμούς και διακόσμηση. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα μπορεί να έχουν κι αυτά ένα κόστος λειτουργίας, όπως το web hosting και η αγορά του domain name, καθώς και το κόστος κατασκευής, ωστόσο το κόστος αυτό είναι πάγιο και πολύ μικρότερο. Επίσης, θα σας αποφέρει και περισσότερα έσοδα εφόσον απευθύνεται σε ευρύ αγοραστικό κοινό.

Το κατάστημα θα είναι πάντα ανοιχτό και διαθέσιμο

Το φυσικό κατάστημα έχει συγκεκριμένες ώρες λειτουργίες και απαιτείται η παρουσία η δική σας ή ενός εργαζόμενου κατά τις ώρες που είναι ανοιχτό προκειμένου να εξυπηρετεί τους πελάτες. Ο κάτοχος ενός ηλεκτρονικού καταστήματος όμως δεν έχει τέτοιου είδους περιορισμούς. Το κατάστημα είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Οι πιθανοί πελάτες μπορούν να κάνουν τις αγορές τους ανά πάσα στιγμή.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ OBSTechnologies

H OBSTechnologies, με το πακέτο OBS Responsive Shop, σας βοηθάει να αποκτήσετε ένα πανίσχυρο ηλεκτρονικό κατάστημα που λειτουργεί ανελλιπώς όλον το χρόνο κάθε μέρα όλη μέρα, για να μη χάνετε ούτε μια πώληση. Το OBS Responsive Shop δημιουργείται βασισμένο στις ανάγκες της επιχείρησής σας με κύριο στόχο την μετατροπή του απλού επισκέπτη σε πελάτη. Ο μοναδικός του σχεδιασμός και η συμβατότητα με τις φορητές συσκευές (smartphones, tablets) έχουν σαν στόχο την καλύτερη εμπειρία χρήστη από όλες τις συσκευές του. Σύγχρονες έρευνες έδειξαν ότι υπάρχει κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων στα ηλεκτρονικά καταστήματα από φορητές συσκευές.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε τις Υπηρεσίες μας, το κόστος του Πακέτου ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected]!

1) Στην κατασκευή του eshop, χρειάζεται να συμπεριλάβετε και διάφορους τρόπους που θα διευκολύνουν τους πελάτες σας κατά την αγορά των προϊόντων τους. Η OBSTechnologies σας παρέχει το WordPress Plugin για την πληρωμή μέσω του Viva Payments. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το Plugin στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα βασισμένο σε WordPress και Woocommerce, να δημιουργήσετε λογαριασμό στη Vivapayments και θα μπορείτε να υποστηρίξετε ηλεκτρονικές πληρωμές στο e-shop σας γρήγορα και χωρίς τη σύναψη συμβολαίου με κάποια τράπεζα. Η OBS Technologies παρέχει δυνατότητα εγκατάστασης και παραμετροποίησης του Plugin στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Αγοράστε τώρα το προϊόν.

2) Για να γίνει γνωστό το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και να αγοράσουν οι πελάτες τα προϊόντα σας χρειάζεται να συμπεριλάβετε το eshop σας σε σελίδες που είναι ήδη δημοφιλείς για την αγορά προϊόντων. Μια τέτοια σελίδα είναι το Skroutz.gr όπου χιλιάδες κόσμος συμβουλεύετε προτού αγοράσει ένα προϊόν για να ελέγξει τις τιμές και τη διαθεσιμότητα. Η OBSTechnologies έχει σχεδιάσει το WordPress Plugin για τη δημιουργία XML για να ξεκινήσετε τις πωλήσεις σας  στο Skroutz.gr καθώς επίσης και για το bestprice.gr. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το Plugin στο  ηλεκτρονικό σας κατάστημα βασισμένο σε WordPress και Woocommerce σας και να δημιουργήσετε αυτόματα τα XML για τα προϊόντα σας. Τα XML αρχεία ανανεώνονται αυτόματα καθημερινά χωρίς να χρειάζεται η παρέμβασή σας. Επίσης, ενημερώνεται δυναμικά και η διαθεσιμότητα των προϊόντων σας. Η OBS Technologies παρέχει τη δυνατότητα εγκατάστασης και παραμετροποίησης του Plugin στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Αγοράστε τώρα το προϊόν.

3) Για να προωθήσετε καλύτερα το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και να κάνετε γνωστή την επιχείρησή σας, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κάνετε γνωστό το λογότυπο της επιχείρησής σας. Η OBSTechnologies δημιούργησε το WooCommerce plugin Product Image Watermark που σας επιτρέπει να προσθέσετε εύκολα υδατογραφήματα στις εικόνες των προϊόντων σας. Τα υδατογραφήματα περιλαμβάνουν μια εικόνα σύμβολο πνευματικής ιδιοκτησίας, το λογότυπο της εταιρείας σας ή κείμενο ως διάφανη εικόνα PNG. Μπορείτε να έχετε διαφορετικά υδατογραφήματα για:

  • Κατάλογο με μικρογραφίες (στη λίστα με τις κύριες κατηγορίες προϊόντων)
  • Κύρια εικόνα του προϊόντος σας (η κύρια εικόνα που εμφανίζεται στο πάνω μέρος της σελίδας του προϊόντος)
  • Εικόνα popup προϊόντος (η μεγάλη εικόνα που εμφανίζεται όταν κάνετε κλικ σε μια μικρογραφία του προϊόντος)
  • Μικρά εικονίδια (οι μικρογραφίες των πρόσθετων φωτογραφιών που εμφανίζονται κάτω από την κύρια φωτογραφία του προϊόντος)

Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε κάποια από τις 9 θέσεις για να τοποθετήσετε το υδατογράφημα: κέντρο, κέντρο αριστερά, κέντρο δεξιά, πάνω αριστερά, επάνω κέντρο, πάνω δεξιά, κάτω αριστερά, κάτω κέντρο ή κάτω δεξιά. Αυτό το plugin θα προσθέσει αυτόματα υδατογραφήματα σε οποιεσδήποτε εικόνες ανεβάζετε στη σελίδα του προϊόντος σας. Επίσης, σας επιτρέπει να εφαρμόζετε υδατογραφήματα στις εικόνες των προϊόντων που έχετε ήδη ανεβάσει.

Αγοράστε τώρα το προϊόν.

Δωρεάν Ανάλυση Ταχύτητας Ιστοσελίδας & Συμβουλές

Βελτιώστε την κατάταξή σας στις μηχανες αναζήτης

Καλύτερες δυνατότητες και μεθοδολογίες SEO. Καλύτερο SEO από τους ανταγωνιστές σας